• Lloc Edifici vapor universitari | Mapa
  • Fax 93 739 82 25

INFORMACIÓ DEL CONGRÉS

I Congrés Nacional de Seguretat i Control Alimentari:
Parasitologia, Probiòtics i Al·lèrgies.

  • Presentació
  • Objectius
  • Organització
  • Lloc i Dates
  • Com arribar-hi

Presentació

Sabies que el 70% del nostre sistema immunològic es troba a la nostra microbiota intestinal?

La nostra microbiota intestinal és clau per mantenir la nostra salut. Us animem a assistir al I Congrés Recerca i de Seguretat i Control Alimentari on s’aprofundirà en el paper clau dels probiòtics, així com el dels paràsits que podem afectar-la. També s’abordaran les al·lèrgies alimentàries que, en els darrers anys, es produeixen en major freqüència.


microbiota intestinal


El comitè organitzador convida a professionals de la salut, biòlegs, veterinaris, experts farmacèutics i tècnics de la industria alimentaria a participar en aquest congrés que es un compendi amb rigor científic de tres temes de total actualitat en la salut.

Objectius

Probiòtics, paràsits i al·lèrgies
  • Pro-biòtics: Reconèixer les claus per equilibrar la flora intestinal per tal d'influir en la salut en general. Conèixer tipus de soques de probiòtics que ens ajudin a preservar l'equilibri.
  • Paràsits: Es reflexionarà sobre la quantitat de paràsits que interaccionen amb els essers humans i les maneres disponibles d’eliminar-los.
  • Al·lèrgies: En els darrers anys, s’ha detectat un increment molt gran de tot tipus de al·lèrgies alimentàries. Cal aprendre a conèixer-les i saber-ne en que es fonamenten.

Comitè d'honor

President: Sr. Joaquim Torra, Molt Honorable President de la Generalitat

  • • Sra. Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat.
  • • Il·lma. Sra. Laura Martínez, diputada delegada de Salut Pública i Consum, adscrit a l'Àrea d'Atenció a les Persones. Diputació de Barcelona
  • • Sr. Alfredo Fernando Vega, Batlle de Terrassa
  • • Sr. Francesc Torres, Excm. i Magnífic Rector de la UPC

Comitè organitzador

Presidenta: Sra. Judith Crespiera Portabella, Gerenta del CRESCA

CRESCA
  • Sra. Alba Llorens Hidalgo, Tècnica de salut pública del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
  • Sr. Marc Pallarès Andreu, Director de Projectes d’R+D de GdE i col·laborador extern del CRESCA.
  • Sr. Àlex Badrena Massó, Director general d’ISMET.

Comitè científic

President: Dr. Josep Garcia Raurich, Director del CRESCA

  • Sr. Enric Riera Valls, Llicenciat en Ciències Químiques. Consultor en ciència i tecnologia dels aliments i en gestió de la qualitat. Col·laborador extern del CRESCA.
  • Dr. Josep de Haro Licer, Doctorat en Otorrinolaringologia. Especialista en sensorialitat. Responsable del projecte NEOSABOR (Càncer i sensorialitat).
  • Dra. Montse Castillo, Membre del CRESCA i Sòcia - Fundadora de RepaQ Packaging Consulting.
  • Dr. Pere Monagas Asensio, Professor Associat del Departament d’Organització d’Empreses de la UPC i membre del CRESCA. Director R+D de l’Institut Dolmen Salut.
  • Dr. Roberto Vimber, Consultor científic – Medical Advisor d’Indústries Farmacèutiques, alimentàries i cosmètiques. Fundador de e-S Health.

Lloc i Dates

El congrés es realitzarà els dies 19 i 20 d'Octubre de 2018 a l'edifici del VAPOR UNIVERSITARI DE TERRASSA:
C/ Colom 114. 08222 Terrassa (Barcelona).

Com arribar-hi

  • En avió: Des de l'aeroport de Barcelona es poden agafar trens des de les 6.13 h fins a les 22.43 h cada 30 minuts. S'ha de fer un transbord a Plaça Catalunya i agafar un tren amb destinació Terrassa o Manresa.
  • En tren: Des de les estacions de Sants, Catalunya, Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal, es poden agafar els trens de RENFE. Els FGC (Ferrocarrils de la Generalitat) també donen servei fins a Terrassa. Ambdues opcions són recomanables.
  • En cotxe: Terrassa està connectada amb Barcelona mitjançant l’autopista C-58, i també la carretera C-17. Ambdues carreteres s'agafen a l’extrem nord de la ciutat des de l'avinguda Meridiana. També és possible agafar l'autopista A-2 si sortiu de la ciutat per l'avinguda Diagonal direcció sud i connectar amb l'autopista A-7 i la C-58 direcció Terrassa. Finalment hi ha la possibilitat d'agafar l'autovia E-9, que passa pels túnels de Vallvidrera. Aquesta via és de peatge i permet fer el trajecte en 10 minuts.

Descarrega't el PDF amb el programa del congrés

I Congrés Nacional de Seguretat i Control Alimentari: Parasitologia, Probiòtics i Al·lèrgies

PROGRAMA

Durant els dos dies es celebraran conferències plenàries, taules rodones, i comunicacions orals tècniques lliures.

  • Totes les ponències
  • 19 d'Octubre
  • 20 d'Octubre
La transcontaminació
Dr. Josep de Haro
  • 19 d'Octubre 2018
  • 09:30h - 10:15h

La Transcontaminació

- Dr. Josep de Haro

Permeabilitat intestinal
Dr. David Granizo Bermejo
  • 19 d'Octubre 2018
  • 10:15h - 10:55h

Permeabilitat intestinal, una síndrome normalitzada

- Sr. David Granizo

Més informació
Bisfenol A en envasos d'aliments
Dra. Montse Castillo
  • 19 d'Octubre 2018
  • 11:35h - 12:15h

Bisfenol A en els envasos d'aliments.

- Dra. Montse Castillo

Més informació
Probiòtics: la seva eficàcia i seguretat
Dr. Francisco Guarner Aguilar
  • 19 d'Octubre 2018
  • 12:15h - 12:55h

Criteris de l'eficàcia i seguretat dels probiòtics.

- Sr. Francisco Guarner

Més informació
Al·lèrgies i substàncies causants d'intoleràncies (gluten, lactosa i sulfits)
Dr. Andreu Gavilán
  • 19 d'Octubre 2018
  • 12:55h - 13:35h

Al·lèrgies i substàncies que causen intoleràncies alimentàries (Gluten, lactosa i sulfits)

- Dr. Andreu Gavilán

Més informació
Les al·lèrgies: es desenvolupen o són innates o genètiques
Sr. Adam Martín Sr. Antoni Prats Dr. Roberto Vimbert
  • 19 d'Octubre 2018
  • 15:30h - 17:30h

Taula Rodona: Les al·lèrgies es desenvolupen o són innates o genètiques en el pacient?

- Sr. Adam Martín - Sr. Antoni Paris
- Dr. Roberto Vimbert

Més informació
Microbiomaintestinal a la infecció pel VIH
Dra. Yolanda Guillén
  • 20 d'Octubre 2018
  • 09:00h - 09:40h

El microbioma intestinal humà a la infecció pel VIH

- Dra. Yolanda Guillén

Més informació
Aspectes socio-econòmics de la innocuïtat dels aliments
Dr. Enric Riera
  • 20 d'Octubre 2018
  • 09:40h - 10:20h

Aspectes socio-econòmics de la innocuïtat dels aliments

- Enric Riera

Més informació
Microbiòtica i sistema immune. Prebiòtics
Dra. Ascensión Marcos
  • 20 d'Octubre 2018
  • 11:00h - 11:40h

Microbiòtica i la seva relació amb el sistema immune. Paper del probiòtics

- Dra. Ascensión Marcos

Més informació
Paràsits i el cavall de Troia
Dra. Mercedes Villa
  • 20 d'Octubre 2018
  • 11:40h - 12:20h

Els paràsits i el cavall de Troia

- Dra. Mercedes Villa

Més informació
Normativa i gestió d'al·lèrgens
Laura Isabel Arranz
  • 20 d'Octubre 2018
  • 12:20h - 13:00h

Normativa i gestió d'al·lèrgens

- Laura Isabel Arranz

Més informació
Veure programa sencer
Visualitzar PDF

PONENTS

Descobreix els professionals en actiu que s'encarregaran de les ponències del I Congrés Nacional de Seguretat i Control Alimentari: Parasitologia, Probiòtics i Al·lèrgies.

Andrés Gavilán Bravo

Dr. en Ciències Químiques.

President de AFCA i Consultor Científic d'Indústries Alimentàries.

Dr. Andrés Gavilán Bravo
Dr. Francisco Guarner Aguilar

Francisco Guarner Aguilar

Doctor en Medicina

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en malalties de l'aparell digestiu.

Yolanda Guillén

Doctora en Genètica i graduada en biotecnologia.

Doctora en Genètica al grup de Genòmica i Biologia Evolutiva, centrada en la utilització de la bioinformàtica.

Dra. Yolanda Guillén
Dr. Josep de Haro

Josep de Haro

Doctor en Medicina i Cirugia Otorrinolaringològica.

Especialitzat en patologia sensorial. Expert en Gestió de la Sensorialitat, Coach personal i Programació Neurolingüista.

Membre de la Red Olfativa Española (ROE)-dependent del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Sr. David Granizo

Professor i fundador del Instituto Avanzado de Salud Holística.

Format en Osteopatia, Naturopatia i Medicina Biològica, Quiromasaje, Fitoterapia i Nutrició i Dietètica.

Sr. David Granizo
Dra. Montse Castillo

Dra. Montse Castillo

Doctora en química i màster en gestió de empresa industrial.

Membre de CRESCA (Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari) i Socia Fundadora de RepaQ Packaging Consulting.

Sr. Enric Riera

Consultor en Tecnologia dels aliments.

Assessor en Seguretat Alimentària. Membre del CRESCA (Centre de Recerca en Seguretat i Control Alimentari).

Sr. Enric Riera
Dra. Ascensión Marcos

Dra. Ascensión Marcos

Professora recerca del CSIC.

Presidenta de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (*FESNAD).

Dra. Mercedes Villa

Doctora en Ciències Biològiques.

Professora associada. Departament de Biologia, Sanitat i Medi ambient. Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació

Dra. Mercedes Villa
Dra. Laura Isabel Arranz

Dra. Laura Isabel Arranz

Doctora en Alimentació i Nutrició.

Professora associada Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia. Universitat de Barcelona.

Sr. Adam Martín

Director de barcelonahealthy.com

Màster en salut i nutrició. Director, escriptor i periodista especialitzat en salut i nutrició

Sr. Adam Martín
Sr. Antoni París

Sr. Antoni París

Biòleg. Màster en comunicació científica.

Terapeuta de ISMET i Homeòpata.


Dr. Roberto Vimbert

Consultor científic i fundador de e-SHealth

Medical Advisor d'Indústries Farmacèutiques, alimentàries i cosmètiques.

Dr. Roberto Vimbert

Inscripcions per assistir al congrés.

La quota d'inscripció inclou:

  • Assistència a les ponències.
  • Programa de comunicacions.
  • Dinar.
  • Cafès de les pauses.

TARIFES

Associacions
Assoc. col·laboradores 180 Descompte sobre la entrada Estàndard
-10%
Estàndard
Entrada estàndard 200
Beca Sura Vitasan
15 últimes places 75
-37%

PATROCINI

Emplena aquest formulari per sol·licitar informació sobre les opcions de patrocini i les seves tarifes. Et contactarem al més aviat possible.

També pots descarregar-te tota la informació sobre les opcions de patrocini i la reserva

Opcions de patrocini Informació reserva

COMISSIÓ ORGANITZADORA

I Congrés Nacional de Seguretat i Control Alimentari: Parasitologia, Probiòtics i Al·lèrgies

AMB LA COL·LABORACIÓ DE

Empreses col·laboradores

Contacte

Envia'ns els teus dubtes. En breu, l'organització del congrés et respondrà

© Design web by Mediaclip.es